Om mestertrae kulturhåndværk

Mestertræ blev etableret i 1989 og består i dag af ægteparret Stefanie & Henrik som sammen deler passionen for skulpturer og konstruktioner i træ.

Vi er bosat i det skønne naturområde syd for Silkeborg, hvor vi har indrettet os med henblik på produktion og videreformidling af emner og evner til interesserede.

Vores erfaringsområde spænder vidt og vi kan både levere skulpturer til legepladser, parker, byrum og private ude og inde samt tilbyde kunstterapi og kurser i forskellige teknikker.

Stefanie

Født 1973 i Penrith, Australien. Siden 1977 opvokset i Schwabenland, Tyskland.

Mellem 1995 og 2020 født og passet og vejledt 4 børn som har opfyldt mit liv med glæde.

I mellemtiden har jeg også entusiastisk deltaget i talrige kurser i akrylmaling, akvarelmaling og kalligrafi. Gået 3 semestre på kunstakademiet i München og Nürtingen. Jeg har haft mere end 30 uger på kursus i Østrig på billedhuggerskole. Hovedsagelig med arbejder i træ. Mine produkter har jeg solgt på markeder i Sydtyskland. Certificeret som kreativ træner i 2020 og næsten gennemført uddannelse til kunst terapeut, som dog blev afbrudt jeg flyttede til Danmark.

Jeg oplever hengivenhed og glæde gennem billedhuggeri, træskæring, malerier og værker med forskellige naturmaterialer som træ, sten, bark, ler…

Nu ønsker jeg at arbejde med min mand i mit vidunderlige nye hjemland, Danmark med kunst-og kulturhåndværk.

Henrik

Født 1952 i Valby, opvokset på lystejendom med heste og alskens dyr. Har boet 12 år i Norge og er her uddannet norsk tømrer/snedker mester. Ansat på museum i en årrække og hovedansvarlig for opbygning af et friluftsmuseum.

6 voksne børn og også børnebørn. De er alle elsket og en stor inspirationskilde..

Har altid været tiltrukket af former i naturen. Lærte som ung at bygge bjælkehytter. Det blev til nogle stykker og flere af dem blev forfinet med udskårne søjler.

I de sidste 25 år er det blevet flere og mere figur- og reliefskæring end bygningsarbejder.  Har deltaget i skulpturkurser i Sydengland og Østrig.

Jeg har undervist i bjælkehusbygning, stolpeskæring og figurskæring i Norge, USA og selvfølgelig Danmark. Når lejligheden byder sig vil jeg gerne afholde flere kurser.